Acasă Anticipate 2021 Cimil: CEC poate să acționeze Guvernul în judecată dacă nu va aloca...

Cimil: CEC poate să acționeze Guvernul în judecată dacă nu va aloca bani

0

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a anunțat că CEC este gata să acționeze în instanța de judecată, în cazul în care Guvernul nu va aloca banii promiși pentru alegerile parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

„Avem suma indicată în cont, trebuie să se întrunească Guvernul pentru a decide alocarea unei sume suplimentare de 22,46 de milioane de lei. Așteptăm decizia Guvernului în acest sens.

Dacă nu vin banii, vom aplica remediile juridice necesare și vom reacționa în modul corespunzător, inclusiv poate că vom recurge și la măsuri judiciare.  Acționarea Guvernului în judecată pentru neexecutarea obligațiilor legale”, a declarat Dorin Cimil în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

De asemenea, președintele CEC a menționat că la acest moment este nevoie de cel puțin o Hotărâre de Guvern privind identificarea unor mijloace bănești necesare.  

„Aceasta-i prima problemă și-i cea mai necesară, iar ulterior deja alocarea nemijlocită a banilor către funcționarii electorali se poate produce și un pic mai târziu, mă refer la sfârșitul lunii iulie-începutul lunii august, conform unor proceduri bugetare”, a adăugat Cimil.

Amintim, că astăzi Guvernul trebuia să se întrunească într-o ședință, în care să fie discutat subiectul ce ține de alocarea banilor restanți, pentru alegerile parlamentare anticipate.  

Însă, la ședință nu s-au prezentat numărul necesari de reprezentanți, de aceea ședința a fost închisă, din lipsă de cvorum.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.