Acasă Social Chișinăul, după atacul centralei nucleare: Nu se atestă creșteri ale radiației

Chișinăul, după atacul centralei nucleare: Nu se atestă creșteri ale radiației

0

Autoritățile din R. Moldova au venit cu o reacție în urma atacului asupra centralei nucleare din Zaporojie. Potrivit oficialilor ”nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație”.

”Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporijie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters. 

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. 

Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv.

Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate”, se arată în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.