Acasă Social Chișinăul cedează Tiraspolului întregul volum de gaze. Ce spune Ceban

Chișinăul cedează Tiraspolului întregul volum de gaze. Ce spune Ceban

1

Volumul de gaze procurat de „Moldovagaz” pentru luna decembrie, de 5,7 milioane de metri cubi, va reveni Centralei de la Cuciurgan în schimbul a 20% de energie electrică consumată de malul drept al Nistrului.

Informațiile au fost anunțate de vicepremierul Andrei Spînu și confirmate de șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a anunțat că pentru luna decembrie Moldovagaz va procura de la Energocom 3,5 milioane de metri cubi de gaze naturale pentru cetățenii de pe malul drept al Nistrului, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

„Începând de azi, SA „Moldovagaz” va achiziționa gaze naturale din două surse. 5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizate de PJSC Gazprom în baza contractului existent și în conformitate cu volumele aprobate pentru luna decembrie.

Acest volum va fi alocat în totalitate companiei Tiraspoltransgaz, inclusiv MGRES, pentru a produce energie electrică pentru necesitățile consumatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, începând de azi, SA „Moldovagaz” va cumpăra gaze naturale de la SA „Energocom”, potrivit nominalizărilor zilnice, în cantitate de 3,5 milioane de metri cubi pentru consumatorii de pe malul drept al râului Nistru. 

Astfel, conform calculelor preliminare, consumul total zilnic al Republicii Moldova în luna decembrie va fi de 9,2 milioane de metri cubi de gaze naturale”, a precizat Ceban.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.