Acasă Politic Chirtoacă, dat în judecată de Dodon: „Cere dezmințiri privind suma cheltuită pentru...

Chirtoacă, dat în judecată de Dodon: „Cere dezmințiri privind suma cheltuită pentru vacanțele de lux”

0

Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal și candidatul din partea Blocului UNIREA la alegerile prezidențiale din această toamnă, susține că a primit o scrisoare de chemare în judecată din partea președintelui Igor Dodon. Șeful statului ar cere dezmințiri privind suma de 2 milioane de lei, despre care liberalul susține că a fost cheltuită pentru vacanțele pe care le-a avut anterior. Anunțul a fost făcut de fostul primar al capitalei în cadrul unui briefing de presă.

„Acum câteva zile a venit o scrisoare recomandată de la Igor Dodon, în care dumnealui se arată nemulțumit de declarațiile pe care le-am făcut despre vacanțele sale „de lux” și mă acționează în judecată. Suma pe care a cheltuit, nu are decât să ne-o arate. Dlui s-a arătat „ofensat” și cere două milioane de lei, suma pe care a cheltuit-o, că nu este la Moscova, dar este în Turcia, și așa mai departe”, a declarat Chirtoacă.

„Dacă dumnealui are de gând să mă dea în judecată, pe o chestiune din cele trei vacanțe pe care le-a avut în luna august, este vorba de trei vacante fără carantină, cu încălcarea legii. „de ce nu mă dă în judecată pentru ceea ce spun de 10 ani, pentru faptele de corupție de când era ministru (al economiei), când am scris de fiecare dată la Procuratură și am primit de fiecare dată răspunsuri negative”, a menționat ulterior liderul Partidului Liberal.

Chirtoacă susține că prejudiciile sunt nu de două milioane de lei, ci mult mai mari. „Tace ca o rață mută. Înseamnă că eu spun calomnii, dă-mă în judecată”, a adăugat el.

Solicitată de Cotidianul, purtătoarea de cuvânt a președintelui a declarat că nu comentează declarațiile lui Dorin Chirtoacă.

Amintim că la mijlocul lunii august, liberalul Dorin Chirtoacă afirma că șeful statului s-ar afla la odihnă în Turcia și nu la Moscova, așa cum spuneau sursele oficiale. De partea cealaltă, reprezentanții Președinției au declarat că informația este falsă și că „unii pretinși politicieni” au fost dați în judecată pentru calomnie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.