Acasă Politic Chicu rămâne fără cetățenia română? Constantin Codreanu – invitat la ANC în...

Chicu rămâne fără cetățenia română? Constantin Codreanu – invitat la ANC în legătură cu cererea depusă privind retragerea acesteia

0

Constantin Codreanu, fostul deputat în Palatului Parlamentului de la București, care anterior a depus o cerere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin care a solicitat retragerea cetățeniei române a fostului premier al R. Moldova, Ion Chicu, anunță că a fost invitat la ANC pentru mai multe formalități. Potrivit informațiilor, ședința se desfășoară astăzi, 18 februarie cu începere la ora 10:00.

Despre aceasta a anunțat fostul parlamentar român pe pagina lui de Facebook.

Sunt invitat, astăzi, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în calitate de persoană care a formulat cererea de retragere a cetățeniei române numitului Ion Chicu.

Ședința începe la 10:00. Revin cu detalii”, a notat Codreanu.

La 26 mai 2020, Constantin Codreanu a cerut Autorității Naționale pentru Cetățenie să-i fie retrasă cetățenia română deținută de Ion Chicu, atunci premier al R. Moldova. Totul s-a întâmplat după ce ultimul a făcut declarațiilor dure la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan.

În iunie 2020, Chicu a declarat că a obținut cetățenia României cu 20 de ani în urmă, atunci când activa în domeniul businessului.

„Este clar că cetățenia UE, dacă te gândești așa ca businessman, oferea multe posibilități și am mers pe această oportunitate”, menționa atunci ex-premierul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.