Acasă Politic Chicu: În R.Moldova există 15 mii de teste pentru depistarea COVID-19

Chicu: În R.Moldova există 15 mii de teste pentru depistarea COVID-19

0

100 de mii de teste pentru depistarea coronavirusului, cumpărate de Guvern de la o companie chineză vor ajunge în R.Moldova până pe 15 aprilie. Asigurările vin din partea premierului Ion Chicu și au fost expuse în cadrul emisiunii „Politica”, de la postul de teleziviune TV8. Totodată, acesta a enumerat măsurile pe care urmează să le adopte autoritățile, în cazul în care numărul cazurilor de infectare va crește.

Prim-ministrul a declarat că autoritățile pregătesc toate spitalele din țară pentru a putea face față unui eventual număr mai mare de infectări. Potrivit acestuia, la ora actuală, în instituțiile medicale din țară ar putea fi internați maximum 4 mii de persoane.

Totodată, dacă va fi cazul, mai mulți lucrători medicali de la diferite instituții ar putea fi antrenați în procesul de acordare a asistenței medicale pentru persoanele testate pozitiv cu coronavirus. Este vorba inclusiv despre cei angajați în clinici private. Întrebat ce se va întâmpla cu specialiștii care ar refuza să fie dislocați în lupta cu virusul, Chicu a spus că mizează pe responsabilitatea acestora.

Ei nu vor fi sancționați”, a adăugat premierul. 

Mai mult, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că în R.Moldova nu există insuficiență de teste, numărul acestora ajungând la ora actuală, la 15 mii.

Laboratoarele din țară, însă, ar putea procesa maximum 2 mii de astfel de analize.

Cât privește centrul de triaj de la MoldExpo, Chicu a dat asigurări că acesta ar putea primi pacienți începând de vineri.

Mai mult, prim-ministrul a spus că R.Moldova ar putea atinge apogeul în ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în perioada 15 – 25 aprilie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.