Acasă Social Cetățenii pot obține informația despre vehicul prin SMS

Cetățenii pot obține informația despre vehicul prin SMS

0

Cetățenii pot obține informația despre vehicul prin SMS, în baza datelor conținute în Registrul de Stat al Transporturilor. Mesajele în formă de text sunt transmise și recepționate prin intermediul telefonului mobil.

Agenția Servicii Publice precizează că de acest serviciu pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice, abonați ai operatorului de telefonie mobilă Moldcell, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Potrivit ASP, gratuit poate fi obținut un set limitat de date despre vehicul, și anume: numărul de înregistrare, marca, modelul, culoarea, tipul vehiculului (MT) și tipul caroseriei, precum și condițiile de primire a datelor complete despre vehicul. Pentru aceasta trebuie expediat la numărul scurt 2887 un mesaj cu numărul certificatului de înmatriculare a vehiculului (VP) sau seria și numărul certificatului provizoriu de înmatriculare a vehiculului (VPT sau VPP).

Totodată, contra a unei sume de 50 de bani poate fi obținută informația detaliată, care include peste 20 de caracteristici ale vehiculului. Este vorba despre: certificatul de înmatriculare VPT sau VPP, certificatul de înmatriculare VP, numărul de înregistrare, marca, modelul, culoarea, tipul vehiculului, tipul caroseriei, anul fabricării, codul vehiculului, numărul caroseriei, numărul șasiului, numărul motorului, tipul de combustibil, capacitatea cilindrică, data înregistrării primare, țara-importatoare, tipul proprietarului, data din care vehiculul este în posesie, proprietarii precedenți, restricțiile, statutul vehiculului, uzufructuarii, mențiunile speciale. În acest caz, mesajul trebuie expediat la numărul scurt 2886.

De la începutul anului curent, serviciul a fost solicitat de 661 de ori.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.