Acasă Social Certificatele de vaccinare moldovenești, recunoscute în Cehia

Certificatele de vaccinare moldovenești, recunoscute în Cehia

0

Cetățenii Republicii Moldova care dețin certificat de vaccinare contra COVID-19 pot intra în Cehia, fără măsura obligatorie de carantină. Ministerul de Externe anunță că autoritățile cehe au inclus țara noastră în lista statelor ale căror certificate de vaccinare sunt recunoscute, transmite SafeNews.md cu referire la Replicamedia.md.

Astfel, intrarea cetățenilor Republicii Moldova (doar cu pașaport biometric) în scopuri turistice sau vizite neesențiale este permisă, dacă persoana a finalizat cursul de vaccinare cu cel puțin 14 zile în urmă și are un certificat în acest sens.

Persoanele care călătoresc în Republica Cehă, trebuie să respecte regulile epidemiologice și să completeze formularul de sosire – https://plf.uzis.cz/.

Regulile detaliate de intrare și returnare în Republica Cehă în temeiul măsurilor de protecție ale Ministerului Sănătății sunt plasate pe pagina web a Ministerului de Interne al Republicii Cehe.

În cazul nedeținerii unui certificat de vaccinare corespunzător, cetățenii statelor terțe, inclusiv Republicii Moldova, pot veni în Republica Cehă doar dacă sunt:

  • titularii unei vize valabile pe termen lung, permis de ședere pe termen lung, temporar, permis de ședere sau permanent, permis de ședere în Republica Cehă;
  • titularii unei vize de scurt sejur eliberată după 11.05.2020;
  • titularii unui permise de ședere în statele membre ale UE sau statelor din zona Schengen;
  • transportatorii internaționali de mărfuri și pasageri;
  • partenerii unui cetățean al Republicii Cehe sau a cetățeanului statele membre ale UE sau statelor din zona Schengen, deținător al permisului de ședere ceh;
  • în situații de urgență de neamânat (intervenții chirurgicale, citații de la autorități, realizarea sentințelor instanțelor de judecată, examene de absolvire, îngrijirea copiilor, acțiuni de ordin umanitar).

Străinii, cărora li se permite să călătorească în Republica Cehă, trebuie să facă un test înainte de sosire și, acolo unde este cazul, să facă un test după sosire și să se auto-izoleze.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.