Acasă Justiţie Cererea avocatului lui Stoianoglo privind hotărârea CSP, respinsă

Cererea avocatului lui Stoianoglo privind hotărârea CSP, respinsă

0

Cererea avocatului lui Stoianoglo, Vasile Gafton, de anulare a selecției unui procuror general interimar a fost respinsă.

Avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care a fost reținut marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore, au atacat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CSP de a admite sesizarea deputatului PAS, Lilian Carp, împotriva lui Stoianoglo și l-au desemnat pe procurorul Anticorupție, Victor Furtună, să ancheteze informațiile din sesizare.

Amintim că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut marți seară pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție al municipiului Chișinău.

El a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Potrivit procurorului de caz, reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare.

Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat o candidatură la funcția de procuror general interimar. Este vorba despre Dumitru Robu.

Menționăm că Dumitru Robu și Victoria Furtună au fost candidații propuși pentru funcția de procuror general interimar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.