Acasă Social Cercetători din Republica Moldova vor primi premiul Academiei Române

Cercetători din Republica Moldova vor primi premiul Academiei Române

0

Trei cercetători din Republica Moldova vor primi premiul Academiei Române pentru anul 2019. Astfel, premiul „Nicolae Iorga” va fi decernat lui Valentin Burlacu, pentru lucrarea „Unirea Basarabiei cu România și recunoașterea ei internațională”, transmite SafeNews.md cu referire la radiochișinău.md.

Lucrarea „Populația românească din Peninsula Balcanică”, de Dorin Lozovanu, este apreciată de Academia Română cu premiul „Mihail Kogălniceanu”.

Cercetătoarea Maria Duca va fi premiată la categoria Științe Agricole și Silvice pentru lucrarea „Cercetări privind floarea-soarelui în Republica Moldova”.

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Române va avea loc miercuri, 8 decembrie 2021, în Aula Academiei Române, cu participarea membrilor Adunării Generale și a premianților.

Lista completă a premiilor și diplomelor acordate de Academia Română poate fi vizualizată AICI.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.