Acasă Alegeri 2020 CEC explică cum vor avea loc alegerile prezidențiale în diasporă

CEC explică cum vor avea loc alegerile prezidențiale în diasporă

0

Ministerul Afacerilor Externe și CEC nu au decis încă câte secții de votare vor fi deschise exact peste hotare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, însă numărul maxim de buletine de vot pentru o secție din afara R. Moldova este de 5.000 de buletine.

În unele orașe ar putea să fie închise secțiile de vot din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de autoritățile din statele respective.

Potrivit lui Dorin Cimil, CEC nu a făcut și nu va face diferența între cetățeni în funcție de locul unde se află, preferințele politice si numărul persoanelor care vin tradițional la vot.

În încheiere, acesta a declarat că pandemia nu poate să ne lipsească de dreptul la alegeri, de a realiza dreptul la vot în condiții cât mai bune, și a venit cu îndemnul ca cetățenii să iasă la vot în număr cât mai mare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.