Acasă Anticipate 2021 CEC anunță cum se va acționa în cazul epuizării buletinelor în diasporă:...

CEC anunță cum se va acționa în cazul epuizării buletinelor în diasporă: ”Sunt elaborate platforme de informare unde poate fi văzută în ce măsură e aglomerată o secție de votare sau nu”

0

Comisia Electorală Centrală susține că a elaborat mecanisme de informare pentru a preveni epuizarea buletinelor de vot la secțiile de votare peste hotare.

„Deja s-au elaborat anumite macanisme de informare pentru gestionarea corectă a rândului. Vom informa și noi, începând cu o anumită oră, despre numărul de buletine care s-au consumat și cele care au mai rămas. Vom ține o legătură cu președinții biorurilor electorale. 
La fel, sunt elaborate platforme de informare unde poate fi văzută în ce măsură e aglomerată o secție de votare sau nu. Rămâne doar să fie informați toți acei care vor gestiona rândul și vor informa alegătorii cum, unde și când să vină la secția de vot”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

De asemenea, CEC contează și pe măsurile în acest sens luate de unele ambasade.

„În Irlanda ambsada a considerat că ar fi bine ca cetățenii să respecte un anumit grafic după alfabet. Sunt sigur că, la solicitarea noastră, la indicațiile Ministerului de Externe, ambasadele noastre vor întreprinde toate măsurile pentru ca să eliminăm acele rânduri care au mai fost. 
Pentru acest scop au fost identificate sedii mai încăpătoare și numărul secțiilor de vot în zonele sensibile unde s-au epuizat buletinele de vot a fost suplinit în așa fel ca să asigurăm condiții normale de participare la vot”, a adăugat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Pentru scrutinul de duminică vor fi deschise 150 de secții de votare în străinătate, deși mai multe partide au cerut în instanță organizarea unui număr de 190 de secții așa cum a cerut inițial Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.