Acasă Politic CEC: Am primit asigurări de la Guvern că banii pentru anticipate se...

CEC: Am primit asigurări de la Guvern că banii pentru anticipate se vor găsi. Reacția lui Ciocoi

0

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, anunță că în urma unei discuții cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a primit asigurări că banii pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate se vor găsi.

„Am făcut o întâlnire cu domnul prim-ministru interimar. Am discutat despre potențialul de finanțare a cheltuielilor pentru campania electorală. Am primit asigurări că se vor întreprinde toate măsurile pentru a găsi bani din buget și a pune pe contul Comisiei Electorale Centrale sumele necesare”, a declarat el în cadrul unei emisiuni televizate.

La fel, anunță Cimil, CEC a transmis în adresa Guvernului hotărârea prin care a fost aprobat devizul de cheltuieli.

„Așteptăm reacția Guvernului pe anumite capitole sau pe anumite dimensiuni de finanțare”, a precizat el.

La rândul său, Aureliu Ciocoi, susține că declarațiile făcute de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, „nu corespund realității”.

„Nici una, nici alta nu corespund adevărului. Guvernul este în proces de identificare a mijloacelor financiare necesare care să satisfacă organizarea şi desfăşurarea alegerilor anticipate parlamentare. Despre volumul resurselor disponibile identificate vă vom informa adițional”, a declarat Ciocoi prin intermediul Serviciului de presă al Guvernului.

Amintim că alegerile anticipate vor avea loc la data de 11 iulie. 

Anterior, CEC a anunțat că pentru organizarea scrutinului vor fi necesare peste 125 de milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.