Acasă Politic CEC a aprobat un regulament privind înregistrarea candidaților la funcția de deputat...

CEC a aprobat un regulament privind înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul din 11 iulie

118
0
ads

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat vineri, 7 mai, Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. Dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția deputat, vor fi depuse la CEC, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea vor fi examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate, transmite SafeNews.md, cu referire la zdg.md.

Potrivit CEC, documentul descrie particularitățile înregistrării blocurilor electorale pentru alegerile parlamentare, procedura de eliberare a listelor de subscripție, constituire şi înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți la funcția de deputat, condițiile speciale pentru candidații la alegerile parlamentare și procedura de depunere a documentelor pentru înregistrare în calitate de concurenți electorali, precum și înregistrarea acestora.

Maxim Lebedinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale, susține că necesitatea aprobării prezentului regulament a parvenit în urma modificării sistemului electoral.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here