Acasă Social Ceban anunță noi reguli în capitală: Fără evenimente festive

Ceban anunță noi reguli în capitală: Fără evenimente festive

0

În vederea faptului că bilanțul COVID-19 de la noi din țară pe zi ce trece atinge noi anti-recorduri, Primăria Capitalei anunță revenirea la unele restricții.

„Domeniul sănătăţii și gestionarea situației de criză în capitală. În instituțiile medico-sanitare publice și spitalele strategice municipale numărul total de paturi este de 672, dintre acestea 606 sunt deja ocupate. Locuri sunt tot mai puţine”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban.

În acest context, ̧ținând cont de situaţia epidemiologică alarmantă în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu COVID-19 în republică şi evoluţia nefavorabilă a infecţiei, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău a decis:

– Centrele comerciale din municipiul Chişinău vor activa după un regim restrâns, stabilit anterior. Acestea vor fi deschise de luni până vineri, în perioada orelor 10:00 – 16:00. În weekend centrele comerciale vor fi închise.
– În această perioadă este interzisă organizarea evenimentelor festive.
– În locul prânzurilor calde, Direcția generală asistență socială şi sănătate va repartiza pachete cu produse alimentare persoanelor, care necesită ajutor.

Amintim că până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 14.200 de cazuri de COVID-19.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.