Acasă Social Ce spune Moldsilva despre reținerea șefilor pentru defrișarea ilegală a pădurilor

Ce spune Moldsilva despre reținerea șefilor pentru defrișarea ilegală a pădurilor

482
0

Cinci bărbați – șefi de ocoale silvice și pădurari, au fost reținuți într-un dosar de defrișări ilegale ale pădurilor, care au adus prejudicii statului de circa un milion de lei.

Conform informațiilor de la poliție, aceștia activau, de comun cu angajați cu funcții de ingineri, maiștri, contabili și pădurari în cadrul întreprinderilor vizate, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Urmare identificării și reținerii persoanelor implicare, Moldsilva a venit cu o reacție.

„Conducerea Agenţiei „Moldsilva” şi Comunitatea silvicultorilor din Republica Moldova condamnă acţiunile unor reprezentanţi ai ramurii silvice ce fac obiectul urmăririi penale şi vor acorda suportul necesar pentru derularea investigaţiilor. Suntem direct cointeresaţi ca în rândurile noastre să se regăsească oameni integri care respectă legislaţia în vigoare, iar organele abilitate să elucideze circumstanţele şi persoanele care se fac vinovate”, se arată în mesaj.

De menționat că, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii de investigații să cerceteze probele existente, pentru determinarea necesității solicitării aplicării arestului preventiv în privința celor cinci reținuți.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here