Acasă Politic Ce spune Dodon despre decizia Curții Constituționale de asuspenda Acordului de creditare...

Ce spune Dodon despre decizia Curții Constituționale de asuspenda Acordului de creditare cu Federația Rusă

0

Igor Dodon a declarat că nu comentează „deocamdată” decizia Curții Constituționale de a suspenda Acordul de creditare cu Federația Rusă, dar va verifica dacă „cineva” nu încearcă să controleze politic Înalta Curte.

„Aceasta demonstrează că Dodon și socialiștii nu a controlează Curtea Constituțională și nici nu au acest scop. Deciziile la fel nu le controlează, dar să vedem ce stă în spatele acestor decizii de ultima oră. Poate cineva vrea să preia controlul politic asupra Curții Constituționale. Suntem convinși că acest lucru nu va fi admis și vom utiliza toate măsurile pentru a nu permite”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova. 

Amintim că acum câteva minute Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova referitor la contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro. Totodată, președintele Curții, Vladimir Țurcanu, a fost demis din funcție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.