Acasă Social Ce spun experții despre prezența ministrului Apărării în vizita din Oslo

Ce spun experții despre prezența ministrului Apărării în vizita din Oslo

0

Vizita Maiei Sandu la Oslo este una cu o destinație mai puțin obișnuită pentru Moldova, deoarece Norvegia nu face parte din rândul statelor cu care țara noastră a avut relații intense. Opinia aparține analistului politic Ion Tăbîrță, care sugerează că prezența ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, în vizită oficială în capitala Norvegiei, ar putea indica posibilitatea unui sprijin militar pentru țara noastră.

Potrivit analistului politic, nu este exclus că unul dintre subiectele principale care vor fi discutate la Oslo se va referi la cooperarea legată de creșterea capacității de apărare a Republicii Moldova, scrie radiomoldova.md.

„Să nu uităm că Norvegia este unul dintre cei mai activi susținători ai Ucrainei în a ajuta statul vecin să reziste contra agresiunii rusești. Citeam pe anumite surse neoficiale că se discuta la un moment dat că unul dintre subiectele principale ar fi ca Republica Moldova să procure din Norvegia acel sistem de apărare antiaeriană”, a spus Ion Tăbîrță.

Precizăm că relațiile dintre Republica Moldova și Norvegia s-au intensificat în ultimii ani. Anul trecut, Regatul Norvegiei a acordat țării noastre 35 de milioane de euro pentru achiziționarea gazelor naturale.

În această vară, la Chișinău urmează să fie deschis un oficiu diplomatic al Norvegiei, ceea ce va consolida cooperarea în diverse domenii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.