Acasă Social Ce se va întâmpla dacă se va infecta un elev sau un...

Ce se va întâmpla dacă se va infecta un elev sau un profesor

1

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia să permită deschiderea instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar.

Totodată, CESP a aprobat și recomandările pentru cazurile în care se va depista vreun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor sau a profesorilor. 

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/student – toţi elevii din clasa în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul/studentul confirmat „COVID-19 – pozitiv”.

Clasa va continua studiile în regim on-line pentru perioada menţionată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa/grupa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul sau mai mulţi membri ai familiei elevului/studentului – acesta se va plasa în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile de la ultima zi de contact cu persoana infectată.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul din profesori – decizia privind plasarea în autoizolare a elevilor/studenţilor se va lua de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog
teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Revenirea în colectivitate a elevilor/studenţilor care au avut probleme de sănătate şi nu au frecventat orele se va realiza obligatoriu în baza certificatului medical.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.