Acasă Extern Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a trăit 33 de ani singur...

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a trăit 33 de ani singur pe o insulă

0

Timp de aproape 33 de ani, Mauro Morandi (82 de ani) a trăit izolat în insula Budelli, din arhipelagul La Maddalena, în nordul Sardiniei, primind porecla „Robinson Crusoe al Italiei”. În 1989, Morandi a intenţionat de fapt să navigheze spre Oceanul Pacific cu un catamaran. El s-a confruntat însă cu probleme în largul Budelli şi, după ce s-a îndrăgostit de această insulă, a decis să rămână acolo. De aceea, subliniază pustnicul, el nu seamănă cu Robinson Crusoe, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

″Robinson a vrut să se întoarcă în societate, eu nu″⁣, a explicat italianul.

Printr-o fericită coincidenţă, paznicul insulei de la acea vreme urma să fie schimbat, iar Morandi a reuşit să obţină acest loc de muncă pe Budelli.

De-a lungul anilor, însă, au existat tot mai multe dispute cu autorităţile, care vor să transforme insula într-un centru de cercetare și i-au cerut să părăsească zona.

După 3 decenii în care a trăit o viață simplă și liniștită, fără prieteni și cu haine puține, Mauro Morandi s-a întors în civilizație, pe insula locuită La Maddalena, nu departe de Budelli.

Acesta spune că s-a reacomodat cu oamenii și că „poți întotdeauna să o iei de la capăt, chiar dacă ai peste 80 de ani”.

„Sunt dovada vie că o a doua viață este posibilă. Poți să o iei întotdeauna de la capăt, pentru că sunt alte lucruri pe care le poți experimenta, o lume total diferită. Sunt fericit și am redescoperit plăcerea unei vieți bune și de a mă bucura de confort”, a spus Mauro pentru CNN.

Folosindu-și pensia din fosta viață de profesor, acesta și-a cumpărat un apartament cu toate necesitățile care i-au lipsit până acum.

Mai mult, acesta are și conturi pe social media, unde împărtășește imagini și comentarii cu cei care îl urmăresc. De asemenea, el și-a scris memoriile într-o carte, disponibilă la vânzare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.