Acasă Social Ce riscă bărbatul care a mințit că are COVID-19 pentru a ajunge...

Ce riscă bărbatul care a mințit că are COVID-19 pentru a ajunge cu SMURD-ul din România la Chișinău

0

Au apărut noi detalii despre moldoveanul care a mințit că ar fi infectat cu COVID-19 pentru a ajunge din România la Chișinău cu un echipaj SMURD. Bărbatul a recurs la acest gest după ce a fost coborât, în raza orașului Buzău, din microbuzul cu care se întorcea din Germania. Oamenii legii au întocmit pe numele bărbatului un proces-verbal în baza articolului 342 al Codului Contravențional.

Potrivit informațiilor obținute de reporterii Deschide.MD, bărbatul are 37 de ani și este originar din localitatea Pănășești, Strășeni. Acesta este tată a patru copii minori, care au rămas în grija mamei cât timp acesta se afla la muncă în Germania.

În dimineața zilei de ieri, 17 martie, în timp ce se afla în orașul Buzău, România, bărbatul a sunat la serviciul 112 și a anunțat că este infectat cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care el ar vrea să ajungă în R.Moldova, de unde este originar. Astfel, autoritățile de peste Prut au luat decizia de a-l transporta imediat cu un echipaj SMURD până la vamă, cu respectarea normelor de transportare a persoanelor infectate, izolându-l, în acest mod, de alți călători.

Acesta a ajuns cu echipajul SMURD pe podul dintre punctele de trecere a frontierei moldo-române, Galați – Giurgiulești, în jurul orei 10:25, iar peste 20 de minute, a fost preluat de o ambulanță de la Cahul și adus la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău. Ultrior, însă, bărbatul a fost redirecționat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Speciale (fostul Spital Feroviar) de pe strada Gheorghe Cașu. Prin urmare, abia aici, specialiștii au depistat că moldoveanul nu are simptome specific infecției COVID-19. Luat la întrebări, acesta a recunoscut că a mințit pentru a ajunge acasă.

Contactat telefonic, Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că acest caz a fost înregistrat la IP Centru, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un proces-verbal.

„Este pornită procedura contravențională în baza art.342 și sunt desfășurate mai multe măsuri de constatare a faptei”, a precizat Grosu.

Conform legislației, bărbatul va fi sancționat pentru chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate. Fapta sa poate fi sancționată cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale, adică de la 1500 de lei la 3000 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Primarul din localitatea de baștină a făptașului ne-a spus că acesta este o persoană retrasă, o fire închisă, dar și că nu-și poate explica ce l-a făcut să recurgă la acest gest disperat. 

Amintim că ieri, după ședința Centrului Unic de Comandă, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a declarat că dânsul a recurs la acest gest după ce s-a certat cu un transportator pe teritoriul României și a fost rugat să coboare din mijlocul de transport.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.