Acasă Sport Ce premii vor primi sportivii moldoveni care vor merge la JO de...

Ce premii vor primi sportivii moldoveni care vor merge la JO de la Paris

0

Guvernul va oferi trei milioane de lei sportivilor care vor obține medalia de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară. Cei care se vor clasa pe locul doi și trei vor primi câte 2,6 și, respectiv, două milioane de lei.

De asemenea, proiectul aprobat astăzi, 3 aprilie, de Guvern, prevede că sportivii care se vor clasa pe locurile patru și cinci vor fi remunerați cu 600.000 de lei.

Pentru locul șase, premiul va fi de 400.000 de lei, iar participanții care vor ocupa locurile șapte și opt vor primi câte 300.000 de lei și, respectiv, 200.000 de lei. 

Totodată, premii vor fi acordate antrenorilor care au pregătit sportivii în ultimii patru ani și personalului medical care a acordat asistență medicală și kinetoterapeutică timp de patru ani, până la desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

În perioada 26 iulie – 11 august, anul curent, la Paris, Franța, se va desfășura ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVII-a a Jocurilor Paralimpice. Pentru ediția curentă a Jocurilor Olimpice sunt calificați șapte sportivi din Republica Moldova și se preconizează calificarea a încă 13 sportivi. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.