Acasă Social Ce companii au obținut licențe pentru importul de floarea-soarelui: Anunțul MAIA

Ce companii au obținut licențe pentru importul de floarea-soarelui: Anunțul MAIA

0

Patru agenți economici, printre care SRL „Bel-Mol-Agro”, SA „Trans Oil Refinery”, SA „Danube Oil Company” și SA „Floarea Soarelui”, au primit astăzi, 7 mai, licențele de import pentru semințele de floarea-soarelui. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Insdustriei Alimentare (MAIA).

Potrivit reprezentanților MAIA, în cadrul ședinței Comisiei de Licențiere a importului pentru anumite categorii de cereale și semințe de floarea-soarelui, desfășurată la data de 3 mai curent, s-a votat unanim acordarea licențelor de import pentru semințele de floarea-soarelui, scrie realitatea.md.

„Licențele au fost acordate următorilor agenți economici conform capacităților lor lunare de procesare”, menționează reprezentanții MAIA.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în perioada 1 aprilie – 2 mai 2024, din țară au fost exportate aproximativ 54.790 de tone de semințe de floarea-soarelui destinate producerii uleiului. De asemenea, 7.600 de tone de semințe au fost contractate de procesatorii de ulei din țară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.