Acasă Politic Ce averi dețin liderii partidelor care au constituit Blocul Victorie

Ce averi dețin liderii partidelor care au constituit Blocul Victorie

0

Doi dintre liderii partidelor care au constituit Blocul „Victorie”, afiliat lui Ilan Șor, declară 30.000 de lei obținuți de la două companii care au administrat trei posturi TV a căror licență de emisie a fost suspendată, dar niciun bun imobil în proprietate sau folosință și, respectiv, zero venituri salariale, dar peste 37.000 de lei primiți din donații.

Natalia Parasca, președintele interimar al Partidului „Renaștere”, indică în declarația sa de avere venituri salariale de puțin peste 30.000 de lei, scrie zdg.md.

Acestea au fost obținute de la o fundație de binefacere, de la Societatea cu Răspundere Limitată „Media Resurse”, care a administrat, până la suspendarea licențelor de emisie, canalele TV6 și Orhei TV, dar și de la compania „Archidoc Group”, care a administrat canalul Orizont TV, până în momentul suspendării licenței, iar alți 30 de lei i-a obținut din dobânzi.

Fiind contactată de Ziarul de Gardă, Natalia Parasca a menționat că locuiește în prezent în apartamentul mătușii sale. Ea spune că nu deține niciun imobil sau o altă proprietate. De asemenea, ea nu are nici automobil și se deplasează cu transportul public. 

Un alt membru al Blocului „Victorie”, Vadim Grozavu, la secțiunea „venitul obținut la locul de muncă de bază” nu indică niciun leu. Totuși, familia sa a obținut de la CNAS peste 36.000 de lei sub formă de indemnizație pentru întreținerea copilului și 411 lei dintr-un depozit bancar. De asemenea, la secțiunea „venitul obținut din donații și moșteniri”, însă, situația este complet diferită. Familia Grozavu s-a bucurat de șapte donații de la părinți, bunici, frați și verișori, în valoare totală de circa 372.000 de lei.

În 2023, acesta a primit 160.000 de lei donație din partea părinților săi, 500.000 de ruble de la verișoarele sale, 5.000 de lei de la socrii săi și de la bunica – 32.000 de lei. Încă 50.000 de lei și, respectiv, 30.000 de lei, familia Grozavu a obținut de la sora și fratele soției lui Vadim Grozavu.

De menționat că acesta deține 12 automobile de diferite modele, achiziționate în perioada 2008-2023, o casă de 90 de metri pătrați de 33.000 de lei, un garaj de 23 de metri pătrați de 6.000 de lei și altele.

Alți doi lideri de partide, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și președintele Partidului „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, Alexandru Beschieru, care fac parte din Blocul „Victorie”, nu și-au declarat averile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.