Acasă Social Ce au arătat rezultatele probelor din Moldova trimise în Germania

Ce au arătat rezultatele probelor din Moldova trimise în Germania

0

La nivel național se atestă o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noile variante ale COVID-19. În acest sens, autoritățile în sănătate au expediat laboratorului de referință din Germania probe prelevate de la persoane bolnave de virus pentru a depista prezența tulpinilor Delta și Delta+ în Republica Moldova, transmite SafeNews.md cu referire la replicamedia.md.

Astfel, rezultatele au arătat, până în prezent, prezența doar a tulpinii Alfa (britanice) a virusului.

De menționat că, laboratoarele Agenției Naționale în Sănătate Publică (ANSP), deocamdată, nu au capacitatea de a examina probele la COVID-19 pentru detectarea variantei Delta.

Precizarea a fost făcută de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, menționând că, în curând, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, instituția ar putea fi dotată cu cele necesare.

„Deocamdată, nu pot fi detectate în Republica Moldova. Cu suportul OMS, este planificat în următoarea perioadă să fie dotat laboratorul ANSP, dar detalii vor fi mai târziu”, declarase Cernelea.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat despre riscurile induse de răspândirea tulpinilor Delta și Delta+, care au fost confirmate deja în peste 96 de state ale lumii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.