Acasă Justiţie Cazul unei moldovencence la CtEDO: Ce despăgubiri îi va plăti statul

Cazul unei moldovencence la CtEDO: Ce despăgubiri îi va plăti statul

0

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) și-a pronunțat decizia în cauza Arzamazova c. Moldovei. Astfel, reclamanta Elena Arzamazova, de naționalitate australiană şi moldoveană, care locuieşte în Queensland, Australia, care a fost lipsită de dreptul de proprietate asupra unei clădiri pe care a cumpărat-o de la consiliul local din Pojareni, va beneficia de despăgubiri în valoare de 160.000 euro cu titlu de prejudiciu material și 5.000 euro cu titlu de prejudiciu moral.

Potrivit Zdg.md, în 2004 reclamanta a cumpărat o clădire, în trecut utilizată pentru festivităţi. În 2007 Procuratura s-a adresat cu acţiune de anulare a tranzacţiei pe motivul că preţul obţinut pentru clădire a fost prea mic şi că a fost înstrăinat fără licitaţie.

După ce prima instanţă a respins acţiunea, de 2 ori, pe motiv că a fost depusă în afara termenului, în 2013 Curtea de Apel a anulat contractul, constatând că autoritatea publică a comis o eroare când a înstrăinat clădirea.

Reclamanta a declarat recurs, care a fost respins de către Curtea Supremă în 2014. Ea a înaintat o acţiune civilă împotriva consiliului local şi procuraturii pentru a recupera banii investiţie în clădire, care a fost respinsă în 2019. 

După iniţierea acţiunii civile, a fost iniţiată o cauză penală, care ulterior a fost suspendată.

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.