Acasă Justiţie Cavcaliuc îi cere lui Stoianoglo s-o lase pe deputata Spătaru fără imunitate:...

Cavcaliuc îi cere lui Stoianoglo s-o lase pe deputata Spătaru fără imunitate: ”Să-i fie ridicat și telefonul”

0

Fostul șef adjunct al Poliției moldovene, Gheorghe Cavcaliuc, actual lider al Partidului PACE, i-a solicitat procurorului general Alexandr Stoianoglo s-o lipsească de imunitate parlamentară pe deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru. Cea din urmă este acuzată de implicare în reținerea liderului PACE din raionul Sângerei, Tudor Balan, care l-a stropit pe vicepreședintele consiliului raional Tudor Tutunaru cu verde de briliant.

Potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, Arina Spătaru s-ar fi folosit de influența pe care o are pentru a convinge Procuratura Sângerei să-l rețină pe colegul său.

„Îi cer procurorului general să meargă în Parlament pentru a cere lipsirea de imunitate a deputatei Arina Spătaru, care să fie reținută și percheziționată pentru exces de putere, abuz de putere și trafic de influență”, a solicitat Cavcaliuc.

Mai mult, Cavcaliuc cere ca deputatei să-i fie ridicat și telefonul mobil, întrucât acolo ar putea fi „găsite probe” în susținerea acuzațiilor sale.

Precizăm că procuratura raionului Sângerei a inițiat miercuri, 7 aprilie, două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE care ar fi stropit victima cu verde de briliant, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.