Acasă Justiţie Cauza penală a ex-șefului PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, trimisă în judecată

Cauza penală a ex-șefului PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, trimisă în judecată

0

Cauza penală în care fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, este învinuit de îmbogățire ilicită a fost trimisă în judecată.

Despre aceasta anunță Procuratura Anticorupție.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupție, în perioada 2014-2019, când acesta deținând funcția de procuror, prin intermediul unor persoane cu grad de rudenie, dar și al unei persoane juridice, în condiții dubioase și cu mijloace bănești proveniența cărora nu poate fi justificată și nu aveau cum să fie obținute pe cale licită, a obținut în proprietate bunuri imobile, pe care le deține în continuare, a căror valoare este de 6.468.931,55 lei, care depășește substanțial mijloacele dobândite de el, în situația în care, potrivit declarațiilor cu privire la venit și proprietate, la fel, a declarațiilor de avere și interese personale, el și membrii familiei sale, pe perioada anilor 2014-2019, au obținut venituri în sumă totală de 2.248.658,56 lei, iar veniturile rămase în rezultatul scăderii cheltuielilor efectuate, pentru perioada menționată, constituie doar 620.972,92 lei.

La moment, pe bunurile deținute contrar prevederilor legale este aplicată măsura asiguratorie – sechestrul, pentru o eventuală confiscare specială.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Amintim că Nicolae Chitoroagă a fost reținut pe data de 21 noiembrie 2019, pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova. Chitoroagă a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar după expirarea mandatului de arestare, acesta a fost lăsat să plece acasă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.