Acasă Justiţie Căutat de procurori în R.Moldova, Platon nu se grăbește să revină: „Voi...

Căutat de procurori în R.Moldova, Platon nu se grăbește să revină: „Voi organiza întâlniri cu diaspora”

0

În timp ce este căutat de procurorii moldoveni, omul de afaceri Veaceslav Platon confirmă că se află la Londra, unde, spune el, merge la întâlniri cu moldovenii. Acesta susține că vrea să ofere „soluții excelente” pentru problemele cetățenilor noștri care au plecat la muncă în Anglia și că intenționează să organizeze mai multe întâlniri cu diaspora de acolo.

De îndată ce am ajuns la Londra, cetățenii noștri care locuiesc în Marea Britanie au început să-mi scrie direct pe Facebook. Nu i-am cunoscut înainte și a fost interesant pentru mine să vorbesc: cum trăiesc, ce ordine, care sunt dificultățile. Am avut mai multe întâlniri și am aflat multe despre viața lor. Au probleme legate de migrație, impozite și, cel mai important, au probleme cu un loc de muncă bine plătit. Chiria este o altă poveste. Consumă cea mai mare parte a venitului. Voi lucra la aceste probleme și voi încerca să vin cu soluții excelente. Probabil, voi organiza mai multe întâlniri cu diaspora. Mai ales cea din Northampton, un oraș lângă Londra, unde sunt foarte mulți moldoveni. Aș vrea să le simt pulsul. Dacă sunteți interesați și cineva din Londra ar dori să se întâlnească, scrieți. Ne vom întâlni cu siguranță!”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că anterior SafeNews.md a scris despre faptul că Veaceslav Platon ar fi plecat din țară, cu o cursă spre Londra. Informația, inițial a fost confirmată de avocatul său, Ion Crețu, care mai apoi a declarat pentru alte surse media că clientul său ar fi tranzitat Marea Britanie, iar destinația finală ar fi Praga, Cehia.

Ulterior și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spusese că Veaceslav Platon se află în Marea Britanie.

Mai târziu, omul de afaceri a fost surprins de moldoveni pe străzile Londrei.

De precizat este faptul că sursele SafeNews.md susțin că Platon ar fi mers la Londra pentru a solicita azil politic.

Ulterior, Procuratura Generală a emis un comunicat prin care menționa: „Desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze. Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”.

Totuși, procurorii anticorupție au solicitat în instanță, la 2 august, arestul și anunțarea în căutare a lui Platon. Judecătorii însă au respins solicitarea PA și i-au dat un răgaz omului de afaceri să revină în țară până la ora 12 august.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.