Acasă Social Câți moldoveni s-au infectat cu COVID-19 după vaccinare

Câți moldoveni s-au infectat cu COVID-19 după vaccinare

0

De la începutul campaniei de imunizare, 360 de persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat, a anunțat medicul epidemiolog Alexei Ceban, la o conferință de miercuri, 19 mai.

„Testați pozitiv după vaccinare au fost înregistrate 360 de persoane. Acest interval de la debut și administrarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost de 12 zile, iar intervalul mediu de zile de la administrare și rezultatul testului este în jur de 16 zile. După vaccinare fiecare persoană trebuie să se protejeze, ca și alte persoane”, a menționat medicul epidemiolog Alexei Ceban, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

1.342 de persoane au avut reacții adverse după imunizare.

„96 la sută sunt evenimente ușoare. 57 de evenimente adverse au fost moderate, adică o febră mai mare decât 38.5 sau o reacție alergică moderată. Forme severe nu au fost înregistrate”, a mai spus Alexei Ceban.

Potrivit MSMPS, în total, au fost administrate 253.310 doze de vaccin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.