Acasă Extern Câte bombe și mine au găsit forțele ucrainene în zonele eliberate

Câte bombe și mine au găsit forțele ucrainene în zonele eliberate

0

Pirotehniștii ucraineni ar fi verificat și „curățat” peste 13.000 hectare, a declarat, luni, Ievheni Ienin, viceministrul internelor din Ucraina, care a precizat că soldații ruși au ascuns mine și în apartamente și case.

Oficialul ucrainean a anunțat primul bilanț al deminărilor, efectuate în zonele eliberate de sub ocupația rusă, în special cele din jurul Kievului și din nordul Ucrainei, într-un briefing rezumat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, transmite SafeNews.md cu referire la libertatea.ro. 

Potrivit acestuia, 75.000 de mine au fost neutralizate de specialiștii ucraineni, pe cele 13.000 de hectare verificate. 

„Asta înseamnă peste 20.000 de terenuri de fotbal”, a fost concluzia aceluiași Ienin, fost procuror general adjunct al Ucrainei. Pe lângă cele 75.000 de mine, 20.000 de bombe și rachete aeriene au fost interceptate și distruse.

Prim-viceministrul Ucrainei a adus și alte detalii despre modul de lucru al soldaților ruși: „Inamicul a plantat mine în orașele pe care le-a ocupat cândva. E un mod simplu de a produce pierderi însemnate. Minele sunt lăsate în urmă chiar și în apartamente și case. În primul rând, aceste mine ucid civili. 

Asta arată că civilii sunt și un obiectiv pentru trupele ruse”. Ienin a anunțat că în operațiunile de deminare sunt cooptați și specialiști din străinătate.  

Au minat locuri de joacă Într-un interviu acordat Libertatae, deputatul Oleg Dunda a afirmat că, înainte să se retragă, rușii minează tot ce se poate, inclusiv terenurile frecventate de copii, cum ar fi locurile de joacă.

„Deminarea la Borodianka ar trebui să dureze o săptămână. Sunt multe locuri periculoase și obiecte obscure lăsate de inamic tocmai de capcană. Civilii sunt rugați să fie atenți, pentru că naziștii lui Putin practică minarea cadavrelor, a clădirilor rămase intacte și chiar a locurilor de joacă. Așadar, pericolul e uriaș”, spunea el.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.