Acasă Diverse Care sunt top zece cele mai scumpe oraşe de locuit din lume...

Care sunt top zece cele mai scumpe oraşe de locuit din lume în 2022

0

Costurile de trai au crescut cu 8,1% în 2022, din cauza războiului Rusiei din Ucraina şi a efectelor pandemiei, Potrivit Indexului privind costul traiului la nivel global din acest an publicat de Economist Intelligence Unit (EIU).

„Războiul din Ucraina, sancţiunile occidentale împotriva Rusiei şi politicile Chinei împotriva Covid au cauzat probleme în lanţul de aprovizionare care, combinate cu creşterea ratelor dobânzilor şi schimbările cursului de schimb, au dus la o criză a costului vieţii în întreaga lume”, a declarat Upasana Dutt, șeful departamentului costului vieții la nivel mondial, pentru EIU, citată de CNN, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Ea a adăugat: „Putem vedea clar impactul în indicele din acest an, creşterea medie a preţurilor în cele 172 de oraşe din sondajul nostru fiind cea mai puternică pe care am văzut-o în cei 20 de ani pentru care avem date digitale.

Creşterea preţurilor la benzină în oraşe a fost foarte puternică, iar alimentele, utilităţile şi bunurile de uz casnic devin mai scumpe pentru locuitorii oraşului”.

Potrivit clasamentului întocmit de Economist Intelligence Unit, New York este cea mai scumpă metropolă din lume în acest an, alături de Singapore.

Cel mai scump oraș de anul trecut, Tel Aviv, a căzut pe locul 3, fiind urmat de Hong Kong care se află la egalitate cu Los Angeles.

În clasament se regăsesc și patru oraşe europene. Zurich este cel mai scump oraş european, urmat de Geneva, Paris și Copenhaga.

Cele mai scumpe 10 oraşe de locuit din lume în 2022

1. New York şi Singapore (la egalitate)

3. Tel Aviv, Israel

4. Hong Kong şi Los Angeles (la egalitate)

6. Zurich, Elveţia

7. Geneva, Elveţia

8. San Francisco, California

9. Paris, Franţa

10. Copenhaga, Danemarca

Principala cauză a creşterii preţurilor în Europa de Vest a fost scumpirea gazului, ca rezultat al războiului ruso-ucrainean şi a eforturilor Uniunii Europene de a căuta surse alternative de energie la gaz.

Costul unui litru de benzină a crescut cu 22% faţă de această perioadă a anului trecut.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.