Acasă Diverse Care sunt cele mai populare nume de copii în Europa

Care sunt cele mai populare nume de copii în Europa

205
0

Datele statistice publicate de fiecare țară arată care sunt cele mai comune nume de băieți și fete în Uniunea Europeană, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor.

Numele date nou-născuților vorbesc despre societățile în care aceștia vor crește, numele reflectând fie tradiții adânc înrădăcinate, fie tendințe actuale, arată o analiză realizată de Euronews, citată de SafeNews.md cu referire la stirileprotv.ro.

Multe site-uri sunt specializate în a-i ghida sau a-i inspira pe părinți în alegerea numelor copiilor lor, toate bazându-se adesea pe surse similare: oficiile naționale de statistică, care afișează primele nume înregistrate în registrele de stare civilă, în fiecare an.

Toate statele membre ale UE le publică, cu excepția Germaniei, unde nu există un recensământ național al prenumelor. În ceea ce privește Grecia și Cipru, informațiile datează de la recensământul populației din 2011, în timp ce datele din România nu sunt actualizate, iar institutul de statistică al acestora nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor de la Euronews.

Cele mai populare nume de băieți în statele membre UE, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor în 2021

Pentru băieți, Noah este cel mai răspândit nume de băieți, în cele mai multe dintre țări.

Acesta se află în fruntea listei în șase țări, cum ar fi Germania, Belgia, Olanda și Suedia, dar și Elveția și Anglia și Țara Galilor la un loc.

Jakub este cel de-al doilea nume, utilizat de părinții din Cehia, Norvegia (Jakob) și Slovacia, în timp ce George este cel mai dat nume în Grecia și Bulgaria, cu variante locale (Georgi/Georgios).

Cele mai populare nume de fete în statele membre ale UE, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor în 2021

Pentru fete, Maria este numele de top în cele mai multe țări.

În patru țări, precum Bulgaria, Cipru, Finlanda și Portugalia, s-au născut mai multe Maria decât în orice altă țară.

La aceste țări se adaugă Grecia cu Maria și România cu numele compus Ana-Maria.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here