Acasă Social Carabinierii în acțiune: Zeci de ilegalități, depistate într-o săptămână

Carabinierii în acțiune: Zeci de ilegalități, depistate într-o săptămână

0

Peste 800 de carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice și la prevenirea răspândirii infecției de tip nou COVID-19, în mai multe localități din țară, în perioada 1-7 aprilie.

În perioada 4 -10 martie, peste 800 de carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice și la prevenirea răspândirii infecției de tip nou COVID – 19 în mai multe localități din țară.

Astfel, au fost acoperite în total 374 de itinerare, dintre care 24 patrule mixte și 350 patrule independente.

Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, în perioada respectivă, a fost asigurată ordinea și siguranța publică în cadrul a 16 activități care implică aglomerări de persoane (circa 3.755 participanți), unde au fost implicați circa 119 carabinieri.

Au fost înregistrate 41 misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112.

Peste 700 carabinieri au fost implicați în alte activități desfășurate în comun cu alte subdiviziuni ale MAI. În comun cu INSP au fost luate măsuri de fluidizare a traficului rutier la 14 treceri pietonale și a fost asigurat regimul stării de urgență și acțiuni conexe.

Acțiunile s-au soldat cu înregistrarea a 41 de fapte ilicite.

Totodată, în urma misiunilor desfășurate de carabinieri, au fost constatate în total 14 de contravenții:

– 13 fapte contravenționale constatate independent;

– 1 faptă contravențională constatate în cooperare cu poliția.

Ca urmare, de către carabinieri au fost legitimate 60 persoane, dintre care 5 persoane au fost reținute.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.