Acasă Politic Candu se întreabă dacă pot fi iertate minciunile în Săptămâna Patimilor

Candu se întreabă dacă pot fi iertate minciunile în Săptămâna Patimilor

0

„Noi toți în viață am avut parte de trădare și minciună. Am avut momente grele în viață când am fost trădați. În ultimul timp, în această perioadă grea avem parte de minciună și trădare din partea guvernanților. Mă întreb dacă în Săptămâna Patimilor pot fi iertate minciunile guvernării?”, întreabă Andrian Candu, în cadrul unui live pe Facebook.

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova susține că declarațiile oficiale ale lui Igor Dodon, Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu se contrazic, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

„Când vorbim despre minciună, cum altfel să înțelegem noi declarațiile președintelui Igor Dodon care spune că zilnic se poate de făcut câte 2.000 de teste pentru a-i descoperi pe cei infectați cu coronavirus.

Apoi vine premierul Ion Chicu și vorbește despre faptul că nu putem face mai mult de 500 de teste pe zi pentru că nu avem capacități.

Dar, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, acum o lună de zile, spunea în Parlament că țara noastră este pregătită și avem de toate.

Probabil, a uitat să spună că nu avem echipament pentru medici, că nu avem medicamente, că nu avem destule teste și probabil, că nu avem acele 500 de aparate pentru respirație artificială”, a declarat liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu.

„Dar cum să înțelegem noi, decât nu minciună, ceea ce întâmplă cu echipamentele și testele care vin din China? Ele tot vin și vin și nu mai ajung. Dodon nu a obosit să ne mintă despre achizițiile care se fac și care nu mai ajung în Republica Moldova?

Despre creditul din partea Rusiei care inițial era 500 de milioane, apoi treptat a ajuns 200 de milioane de euro, nici nu mai vorbesc. Săptămâna trecută, Dodon spunea că la Odesa sau la Kiev, că așa și nu am mai înțeles, a aterizat un avion cu echipament pentru Republica Moldova.

Și așa frumușel se arăta cum vine un TIR însoțit de mașini de poliție. Ați mai văzut acel TIR să ajungă? Eu nu am văzut. Iarăși minciună”, se întreabă Candu.

În cadrul live-ului, Candu a spus că „cu aroganță, Chicu l-a anunțat că guvernarea este pregătită din punct de vedere economic”.

„Cum să înțelegem soluțiile economice care se tot propun și nu se mai vede când vor ajunge aceste soluții economice la oamenii de afaceri. În Parlament, o lună în urmă s-a vorbit despre soluțiile economice.

Cu așa un suflu și cu aroganță, Chicu îmi spunea că ei sunt pregătiți și chiar până vinerea aceasta, el (n.r. Ion Chicu) mi-a spus că mediul de afaceri nu a avut nici o pierdere, încă.

Prim-ministru vorbea cu aroganță la ședința Parlamentului, atunci când discutam despre starea de urgență care, de fapt, ar trebui să vină la pachet cu unele măsuri economice. Dar, iarăși minciună”, a adăugat liderul grupului parlamentar Pro Moldova.

Pe de altă parte, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, Chicu a spus că, resursele financiare ale Republicii Moldova sunt la limită, în prezent pensiile și salariile fiind achitate din banii adunați de Serviciul Vamal în primele două luni ale anului și un transfer din partea Fondului Monetar Internațional, spune prim-ministrul Ion Chicu.

Premierul susține că, începând cu 17 martie, au scăzut în jumătate veniturile la bugetul de stat.

Referitor la sporurile de majorare a angajaților din sistemul medical, Candu a spus că „iarăși este o minciună”. Deputatul a vorbit și despre asistentul medical care activează în Serviciul de Urgență și a arătat „echipamentul medical” cu care este dotată echipa care merge la chemări.

Eugeniu Cebotari s-a adresat ministrei Dumbrăveanu, dar și președintelui Igor Dodon. El a arătat într-un video ce fel de măști poartă când merge la chemări.

Totodată, Eugeniu Cebotari a spus că a primit un adaos la salariu de 1.516 lei.

„Poftim şi acel adaos care ne-a fost promis, acel adaos despre care se vorbea din tot colțul, pentru 1.500 de lei am riscat cu viața în timpul gărzilor, despre care dorință de a lucra mai poate fi vorba, despre care încurajare din partea statului mai putem vorbi…? Sincer nu mai am cuvinte…”, a scris asistentul medical pe pagina sa de Facebook.

„Iată pentru 1.500 de lei suplimentar, medicii și personalul medical își riscă viața și sănătatea lor, dar și a familiilor acestora. Unii nu își văd copiii, soțul sau soția, asta, pentru ca să nu le pună viața în pericol. Sporurile medicale s-au dovedit a fi minciună”, a comentat Candu.

La final, Andrian Candu se întreabă dacă în Săptămâna Patimilor în care ne aflăm acum, înainte de Paște, dacă oare se iartă minciunile.

„Chiar și în această săptămână a iertării, oare se iartă aceste minciuni?”, se întreabă Candu.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.