Acasă Politic Candu, către Filip: Aș putea să vă explodez toată viața politică și...

Candu, către Filip: Aș putea să vă explodez toată viața politică și nu doar

0

Cândva colegi în Partidul Democrat, astăzi Pavel Filip și Andrian Candu se află în tabere opuse în Parlament. După ce ieri liderul PDM i-a făcut „corupți”, „bandiți” și „hoți de miliarde” pe foștii săi colegi care au plecat la Pro Moldova, Andrian Candu a venit cu o replică.

„Domnule Filip, aș putea personal să spun foarte multe care n-o să vă placă, probabil, și veți avea consecințe pe tot parcursul vieții, și din punct de vedere al reputației, și din punct de vedere al imaginii la care țineți atât de mult. Foarte multe și în privința privatizărilor, contractelor cu ASP și multe altele. Și poate chiar, inclusiv, și detalii despre discuția de la Washington și de la Miami (n. r. – se referă la întâlnirile lui Filip cu Plahotniuc)”, a declarat liderul Pro Moldova.

„Dar eu de mic copil am învățat o chestiune: să nu lovești pe cel care a căzut. Și niciodată n-am să fac acest lucru și n-o să vin cu aceste detalii, și de fiecare dată o să mă abțin de la multe chestiuni. Pur și simplu aș putea să explodez toată viață dumneavoastră politică sau poate chiar în general. De aceea, aveți grijă. Ce am văzut astăzi e că noi am vorbit despre Guvern, dar dumneavoastră ați ținut să vă atacați foștii colegi, ceea ce este mizerabil”, a mai spus Candu, fiind întrerupt de președinta Parlamentului.

Precizăm că în discursul său, în care a vociferat poziția fracțiunii PD, care nu a susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, Pavel Filip i-a acuzat pe cei din Pro Moldova de corupție și că au plecat din PD din cauza banilor și intereselor. Potrivit lui Filip, foștii săi colegi „speculează în mod fals cu valorile pro-europene”, „ au furat ani la rând cu mâinile murdare” și „au ținut în captivitate o țară întreagă ani întregi”.

Potrivit fostului premier, democrații nu vor demiterea Guvernului pentru că asta ar însemna revenirea hoților de miliarde la guvernare.

„PDM nu votează moțiunea de cenzură nu pentru că vrea să-l mențină pe Igor Dodon la putere, ci pentru că nu vrea revenirea hoților de miliarde la putere. PDM nu votează moțiunea de cenzură nu pentru că nu vrea să scape de dracul, ci pentru că nu vrea să-l aducă înapoi pe tatăl său”, a declarat acesta.

Amintim că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu a fost respinsă. Pentru moțiunea înaintată de deputații Platformei DA și PAS și-au dat voturile doar 46 de deputați.

cotidianul.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.