Acasă Justiţie Când va fi examinată sesizarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolov: Răspunsul CCM

Când va fi examinată sesizarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolov: Răspunsul CCM

0

După ce Partidul Șor a depus o sesizare prin care a cerut anularea legii privind majorarea vârstei de pensionare, Curtea Constituțională (CCM) a venit cu o reacție. În acest sens, CCM afirmă că, sesizarea urmează să fie examinată de completul de judecători constituționali în termen de șase luni de la data depunerii cererii respective.

„Astăzi, 13 ianuarie, Curtea a primit o sesizare formulată de doamnele Reghina Apostolova și Marina Tauber, deputați în Parlament. În sesizare sunt contestate prevederi din Legea privind sistemul public de pensii. Prevederile se referă la majorarea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare. 
Având în vedere multiplele întrebări ale presei privind termenul de soluționare a sesizării, vă comunicăm că, potrivit articolului 32 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, sesizările trebuie soluționate în termen de șase luni de la data primirii materialelor”, se arată în mesajul CCM.

Amintim că, astăzi, Partidul Șor a contestat la Curtea Constituțională noua lege a pensiilor, adoptată la finalul anului 2021, de către majoritatea PAS. 

Sesizarea a fost depusă de deputații fracțiunii Marina Tauber și Reghina Apostolova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.