Acasă Extern Campanie ciudată de siguranță rutieră pentru bărbați: Condu ca o femeie

Campanie ciudată de siguranță rutieră pentru bărbați: Condu ca o femeie

0

O asociație franceză a lansat o campanie rutieră ciudată, adresată bărbaților. „Condu ca o femeie!” este sloganul prin care vrea să-i determine pe șoferi să fie mai prudenți la volan, precum femeile.

Există percepția în societate că bărbații sunt șoferi mai buni decât femeile, potrivit Asociației Victime și Cetățeni, citate de Deutsche Welle. Dar statisticile franceze despre accidente rutiere sugerează contrariul, scrie stirileprotv.ro.

O nouă campanie menită să-i determine pe bărbați să reflecteze asupra comportamentului lor de conducere este acum online în Franța. Asociația Victime și Cetățeni a lansat pentru bărbați îndemnul să „conducă precum o femeie”.

Victime & Cetățeni oferă sprijin victimelor accidentelor rutiere și încearcă să creeze conștientizare cu privire la siguranța rutieră.

Șoferii au produs 84% dintre accidentele mortale din Franța

Potrivit observatorului francez pentru siguranța rutieră, 84% dintre accidentele de mașină mortale din 2022-2023 au fost cauzate de bărbați.

Raportul anual a mai menționat că bărbații sunt responsabili pentru 93% din accidentele produse sub influența alcoolului.

Pentru militanții campaniei, acest lucru respinge noțiunea sexistă comună conform căreia bărbații sunt șoferii mai buni. Soluția lor: adoptarea stilului de conducere al femeilor îi va ajuta pe oameni să „rămână în viață”.

Campania „Condu ca o femeie!” este distribuit online prin intermediul platformelor de social media. În viața reală, poate fi văzut în stațiile de metrou și pe panouri digitale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.