Acasă Social Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară

Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară

0

Mărfuri în cantități comerciale au fost descoperite de către angajații vamali la intrare în Republica Moldova. Este vorba despre produse alimentare și articole vestimentare.

Primul caz a fost documentat la vama Giurgiulești. Funcționarii vamali au depistat într-un mijloc de transport, care se deplasa din Turcia spre Republica Moldova, colete și bagaje neînsoțite. Ca rezultat al controlului vamal, în compartimentul marfar au fost depistate mărfuri precum: cafea, suplimente alimentare și articole vestimentare, toate fiind nedeclarate în scopul transportării ilicite a acestora.

În al doilea caz, funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model ”Mercedes”, care se deplasa pe ruta neregulată Marea Britanie – Republica Moldova, transportând colete. Ca rezultat al controlului vamal, în compartimentul marfar, printre colete au fost depistate mărfuri precum: genți, încălțăminte și un aparat de cafea, toate fiind nedeclarate și ascunse în scopul transportării ilicite a acestora. 

De menționat că în ambele cazuri au fost oferite șoferilor formulare ale declarației vamale DV-6, pentru enumerarea bunurilor și, respectiv, declararea acestora organului vamal, conform procedurii legale. Prin urmare, mărfurile depistate nu au fost indicate în declarația vamală DV-6.

În ambele cazuri mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate după competență, în vederea examinării sub aspect contravențional.

  • 1/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 2/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 3/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 4/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 5/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 6/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară
  • 7/7Cafea și haine din Turcia și Marea Britanie, importate ilegal în țară

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.