Acasă Exclusiv EXCLUSIV// Dosarul ”coruperii deputaților”: Vitalie Burlacu (alias VITAS) și Irina Baglai –...

EXCLUSIV// Dosarul ”coruperii deputaților”: Vitalie Burlacu (alias VITAS) și Irina Baglai – ELIBERAȚI de Curtea de Apel

2

Curtea de Apel a casat sentința de condamnare în privința lui Vitalie Burlacu și Irina Baglai și a încetat procesul penal pe motiv că există curcumstanțe care exclud urmărirea penală. Informația a fost confirmată de surse SafeNews.md demne de încredere, dar care au solicitat păstrarea anonimatului.

Prin decizia de astăzi a Curții de Apel, cei doi au fost eliberați direct din sala de judecată. CA a dispus și scoaterea sechestrului și restituirea mijloacelor bănești în valoare de 250000 dosari SUA ridicați în momentul reținerii și 500000 euro deținuți în safeul bancar.

Decizia a fost luată de către completul de judecată format din Teleuca Stelian, Furdui Sergiu și Gîrbu Silvia.

Decizia motivată va fi pe 09 iulie 2020.

SafeNews.md amintește că Vitalie Burlacu alias ”Vitas” și Irina Baglai au fost reținuți pe 7 martie 2014, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar, în încercarea de a corupe mai mulți deputați să părăsească alianța de guvernare în ajunul semnării și ratificării Acordului de Asociere cu UE în 2014.

La 13 iulie 2016 Burlacu a fost condamnat, de prima instanță la 11 ani de închisoare. Sentința, care prevedea inclusiv o amendă de 160 de mii de lei, a fost pronunțată în lipsa lui Burlacu care a fugit. Alături de Burlacu, a fost condamnată și Irina Baglai la trei ani de închisoare cu termen de suspendare pe un termen de doi ani.

Tot atunci instanța a decis confiscarea banilor depistați în timpul urmăririi penale: 553 de mii de euro, 403 mii de dolari și 490 de mii de ruble, dar și a automobilului „Porsche Cayenne”, sechestrat anterior.

Ulterior, la 16 noiembrie 2016 Burlacu a fost reținut la Vadul lui Vodă.

Precizăm că Vitalie Burlacu și-a recunoscut vina inegral. Acesta a declarat că Veaceslav Platon era cel care intenționa să „cumpere” 13 deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.