Acasă Istorii din spatele culisei Botnari acuză guvernarea: Șarlatani. Atacă pe cei care nu li se închină

Botnari acuză guvernarea: Șarlatani. Atacă pe cei care nu li se închină

0

Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, care a fost anterior percheziționat într-un dosar de atribuire frauduloasă a mai multor terenuri, a venit cu mai multe acuzații tăioase la adresa guvernării.

„Șarlatanii de astăzi au subordonat și Procuratura, și Poliția, și CNA, și SIS – și au început să-i atace pe toți care nu li se închină. Cum ceva nu merge cum vrea puterea de astăzi, acolo apar mascații și Procuratura, și televiziunile”, spune Botnari, transmite SafeNews.md cu referire la Unimedia.

„Dragi prieteni, mai întâi de toate mulțumesc pentru susținere și încredere – sutele și sutele de mesaje și apeluri primite de la Dvs. m-au impresionat și m-au încurajat. Mai ales că au venit din toate raioanele țării. Simt susținerea Dvs. și împreună cu Dvs. sunt mult mai puternic. Îmi amintesc o vorbă de-a lui Nicolae Iorga: „Șarlatanii moderni întotdeauna încep cu declarația că luptă cu șarlatanii.”

Exact așa au început șarlatanii de azi. Au subordonat și Procuratura, și Poliția, și CNA, și SIS – și au început să-i atace pe toți care nu li se închină. Cum ceva nu merge cum vrea puterea de astăzi, acolo apar mascații și Procuratura, și televiziunile.

Numai că mascații, Procuratura și presa nu pot rezolva problema creșterii prețurilor, nu pot rezolva problema inflației și nu pot opri închiderea locurilor de muncă. Stimați procurori și polițiști, nu vă lăsați folosiți de putere. Uitați-vă în urmă câți politicieni și câte partide politice au trecut pe la conducerea Moldovei.

Practic, toți politicienii au încercat să folosească Procuratura și Poliția în luptele lor – de asta au suferit instituțiile în care lucrați.

Procuratura și Poliția trebuie să acționeze după lege – nu după ordinul politicienilor. Justiția nu trebuie să slujească puterea politică – justiția trebuie să slujească poporul și să apere oamenii, inclusiv în fața abuzurilor puterii politice.

Voi vă puteți face treaba fără să folosiți mascați și televiziune. Primăriile nu sunt câmp de luptă – primăriile sunt locul unde zilnic se rezolvă problemele oamenilor. Anume primarii stau față în față cu oamenii și cu nevoile lor.

Că la miniștri și la președinte nu mai ajunge nimeni – nici primarii nu ajung la Guvern și la Președinție. Voi căutați abuzuri la primării. Dar de ce nu căutați abuzurile în birourile mari din Chișinău? Ori acolo nu vă dau voie să vă uitați?

Alexandru Botnari era și este disponibil pentru toate instituțiile și fără percheziții și mascați. Nimeni nu poate spune măcar un caz în care Alexandru Botnari a refuzat să prezinte informații despre activitatea primăriei Hâncești, inclusiv despre deciziile care au fost folosite ca motiv de atac asupra Primăriei Hâncești.

Se pare că cineva a vrut foarte mult să arate primarilor putere – cineva vrea ca primarii să fie ascultători și să tacă. 

Cineva vrea ca oamenii să nu vorbească despre prețurile aiurite la electricitate, la benzină și motorină, la mâncare și gaz – cineva vrea ca presa să scrie minciuni despre Alexandru Botnari.

Timpurile grele abia încep – vine vremea rece și nimeni nu le spune oamenilor cum să treacă peste iarnă. Iarna totul e mai scump. Cum să treacă de iarnă familiile tinere care și-au luat prima casă și creditul lor s-a scumpit? Cum să treacă iarna medicii și învățătorii, când inflația le-a mâncat o jumătate din salariu?

Cum să treacă iarna pensionarii? Ce va face puterea ca oamenii să treacă iarna – va ataca în fiecare săptămână câte un primar sau câte doi? E adevărat, Alexandru Botnari nu a încercat să placă politicienilor din birourile mari din Chișinău – ei au lucrul lor, eu îl am pe al meu. Dacă fiecare își face corect și eficient treaba la locul lui de muncă, atunci nu-i nevoie de spectacole cu percheziții.

Sper că procurorii și polițiștii vor reuși să iasă de sub controlul politic și vor înțelege că istoria unei țări e mai lungă decât istoria unui grup politic și că fiecare procuror și fiecare polițist trebuie să servească doar legea și poporul. Așa cum fiecare primar lucrează pentru comunitatea lui, nu pentru partide”, a scris Botnari.

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, a negat zvonurile despre reţinerea sa de către poliţişti.

Alexandru Botnari a oferit o amplă declarație după perchezițiile procurorilor PCCOCS de la sediul Primăriei şi de acasă de la el.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.