Acasă Extern Borrell: UE este obligată să susțină R. Moldova pentru a rezista Rusiei

Borrell: UE este obligată să susțină R. Moldova pentru a rezista Rusiei

0

Pe măsură ce conflictele hibride se răspândesc, UE trebuie să continue să sprijine Ucraina şi Moldova pentru a rezista presiunii din partea Rusiei.

După cum transmite Infotag, această opinie a fost exprimată de către Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, pe blogul său.

Rezumând rezultatele anului 2021, el l-a numit „de tranziţie”.

„Schimbările geopolitice s-au intensificat pe măsură ce politicile de presiune provoacă continuu UE şi valorile acesteia. Trebuie să răspundem cu toată determinarea de care suntem capabili”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Potrivit acestuia, evenimentele din Ucraina, Moldova şi Belarus pot servi drept exemple vii de politică de putere în Vecinătatea de Est în 2021.

El şi-a exprimat regretul că „pandemia a durat mai mult decât era anticipat”.

„Cunoaştem că vaccinurile sunt importante. Datorită unui mecanism comun de achiziţie, majoritatea europenilor au primit cel puţin două doze. 

De asemenea, UE exportă în mod continuu vaccinuri împotriva COVID-19 din decembrie 2020. Din cele 2 miliarde de doze produse, UE a exportat peste 1,1 miliarde în 61 de ţări, iar Team Europe a distribuit peste 385 de milioane de doze. 

UE şi-a depăşit obiectivul pentru 2021 de a distribui 250 de milioane de doze. Provocarea pentru Team Europe este să doneze un total de 700 de milioane de doze până la jumătatea anului 2022″, a spus Josep Borrell.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.