Acasă Extern Bombardierele americane au ajuns până la granița cu Rusia

Bombardierele americane au ajuns până la granița cu Rusia

0

Două avioane de luptă ale Statelor Unite au ajuns foarte aproape de granița cu Rusia, deasupra Mării Barents.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a trimis un avion de vânătoare MiG-31 după apropierea a două bombardiere americane B-1B Lancer spre granița sa, deasupra Mării Barents, scrie stirileprotv.ro.

După apropierea avionului vânătoare rusesc, cele două bombardiere americane s-au întors, a precizat ministerul. Până acum, Washingtonul nu a oferit nicio reacție cu privire la acest aspect.

Reacția Moscovei

„La 24 martie 2024, mijloacele de control ale spațiului aerian rusesc au reperat o țintă aeriană deasupra Mării Barents care se apropia de frontiera de stat a Federației Ruse. Un avion de vânătoare MiG-31 din cadrul forțelor de alertă de reacție rapidă a apărării aeriene a fost trimis în misiune pentru a identifica ținta aeriană și a o împiedica să încalce frontiera de stat a Rusiei”, a precizat ministerul, potrivit agenției de presă de stat rusească TASS.

„Echipajul avionului de luptă a identificat țintele aeriene ca fiind o pereche de bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA”, a precizat acesta.

„În timp ce avionul de vânătoare rusesc se apropia de aceasta, bombardierele americane au făcut o întoarcere de tip U-turn de la frontiera de stat a Federației Ruse”, a precizat ministerul, adăugând că aeronava rusă s-a întors în siguranță la baza sa aeriană de origine, împiedicând încălcarea frontierei de stat a Rusiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.