Acasă Politic Bolea, la Curtea Constituțională: Sandu trebuia să-i invite la consultări și pe...

Bolea, la Curtea Constituțională: Sandu trebuia să-i invite la consultări și pe Andronachi sau Nichiforciuc

0

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care reprezintă socialișii la Curtea Constituțională în examinarea cauzei privind constituționalitatea decretului de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de premier, susține că președintele Maia Sandu, în procesul de consultări ar fi trebuit să cheme și deputații neafiliați, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

Bolea, care a insistat că Maia Sandu este obligată să desemneze la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu, a declarat în fața judecătorilor Curții că șefa statului ar fi trebuit să se consulte și cu deputații neafiliați înainte de a decide desemnarea unui candidat.

„Numărul deputaților neafiliați este mare și eu pot juca un rol important în procesul de votare a Guvernului”, a insistat Bolea.

Deputații neafiliați din Parlament sunt, în prezent, Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc, Alexandru Oleinic și Octavian Țîcu. Primii trei dintre ei au semnat în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.