Acasă Extern Boeing se confruntă cu o nouă investigație privind securitatea aeronavelor. „Produc avioane...

Boeing se confruntă cu o nouă investigație privind securitatea aeronavelor. „Produc avioane defecte”

0

În contextul în care Boeing se confruntă deja cu mari probleme legate de securitatea avioanelor, la începutul săptămânii au apărut noi acuzaţii la adresa companiei aeriene. Astfel, Administrația Federală a Aviației va investiga dacă angajații Boeing „au falsificat rezultatele testelor aeronavelor. Acțiunile Boeing au scăzut cu 1,5%, la 177,03 dolari, luni după-amiază.Boeing e acuzat că face improvizaţii în fabricarea modelului 787 Dreamliner.

Autoritățile federale de reglementare în domeniul siguranței aeriene au deschis o nouă investigație privind Boeing 787 Dreamliner, după ce firma a declarat că mai mulți angajați au declarat în mod fals că testele care trebuiau efectuate au fost finalizate, informează newsky.

Ancheta va analiza dacă Boeing a efectuat inspecții pentru a confirma lipirea și împământarea adecvată în locul în care aripile anumitor avioane 787 Dreamliner se îmbină cu fuselajul, a declarat Administrația Federală a Aviației (FAA). De asemenea, se urmăreşte „dacă angajații companiei ar fi putut falsifica înregistrările aeronavelor”, a adăugat agenția guvernamentală federală americană.

FAA a precizat că Boeing „reinspectează toate avioanele 787 care se află încă în sistemul de producție și trebuie, de asemenea, să creeze un plan pentru a rezolva problema flotei aflate în exploatare” în timp ce are loc investigația.

„Mai multe persoane nu au efectuat testele solicitate”

Scott Stocker, care conduce programul 787 al Boeing, a spus că un angajat a văzut ceea ce părea a fi o neregulă într-un test de conformitate necesar pentru 787 şi l-a sesizat cu privire la acest lucru. După ce a primit raportul, „am analizat rapid problema și am aflat că mai multe persoane au încălcat politicile companiei prin faptul că nu au efectuat un test necesar, dar au înregistrat activitatea ca fiind finalizată”, a declarat Scott Stocker.

În e-mailul adresat angajaților din Carolina de Sud, unde se asamblează 787, Scott Stocker a precizat că Boeing a informat prompt FAA despre ceea ce a aflat și a spus că ia măsuri serioase cu „mai mulți angajați”. El a adăugat că „echipa noastră de ingineri a apreciat că acest comportament necorespunzător nu a creat o problemă imediată de siguranță a zborului”.

„Pun la dispoziție avioane defecte”

Această concluzie vine la câteva săptămâni după ce, în aprilie, o anchetă a Congresului a analizat mai multe dovezi privind siguranța și standardele de fabricație la Boeing.

Sam Salehpour, inginer de calitate din cadrul companiei, le-a declarat membrilor unei subcomisii a Senatului că Boeing, pentru a susține nivelurile de producție, recurgea la improvizaţii care ar putea duce la ruperea avioanelor de pasageri.

În ceea ce priveşte avionul Boeing 787 Dreamliner, care are peste 1.000 de exemplare utilizate de companiile aeriene din întreaga lume, inginerul de calitate a precizat că a fost folosită o forță excesivă pentru a lipi secțiuni de fuselaj, ceea ce ar putea compromite materialul compozit din carbon folosit pentru structura avionului. „Produc avioane defecte”, a concluzionat el, adăugând în același timp că a fost amenințat atunci când și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această problemă.

Sam Salehpour afirmă că a adunat şi a studiat date ale Boeing și a ajuns la concluzia că firma „recurge la improvizaţii de fabricație în programul 787, care ar putea reduce semnificativ siguranța avioanelor și ciclul de viață al acestora”.

Compania aeriană neagă acuzaţiile

Boeing a negat acuzaţiile referitoare atât la integritatea structurală a Dreamliner, cât și la faptul că muncitorii din fabrică „au sărit pe secțiuni de fuselaj” pentru a le forța să se alinieze.

Doi directori de la Boeing au declarat săptămâna aceasta că testele și inspecțiile nu au identificat semne de uzură sau fisuri în panourile compozite, afirmând că acestea sunt foarte rezistente.

Boeing se confruntă cu o criză de siguranță care durează de luni de zile, de când un panou a explodat dintr-un avion Boeing 737 MAX 9 în timpul zborului, în ianuarie. În acest caz, o cercetare penală a Departamentului de Justiție este încă în desfăşurare, dar National Transportation Safety Board a declarat că patru șuruburi-cheie păreau să lipsească din avion.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.