Acasă Comunicate de presă BNS: Fiecare al cincilea copil din Moldova se naște în afara căsătoriei

BNS: Fiecare al cincilea copil din Moldova se naște în afara căsătoriei

0

Biroul Național de Statistică transmite că în 2020, fiecare al cincilea copil s-a născut în afara căsătoriei. Este vorba de o cotă de 19,8% din totalul nou-născuților. Totodată, anul trecut, numărul copiilor născuți, în general, a fost în descreștere cu 5% în comparație cu 2019. Cei mai mulți bebeluși au fost de sex masculin (52,4%).

De asemenea, dacă în localitățile urbane s-au născut 12.149 copii (sau 39,5% din total născuți-vii), în cele rurale, numărul este mai mare – 18.581 născuți-vii (constituind 60,5% din total născuți-vii). Unde mai pui că în orașe se observă o proporție mai mică a familiilor cu patru și mai mulți copii, majoritatea copiilor născuți în aceste familii revenind mamelor din mediul rural, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md.

Majoritatea mamelor nasc până la 30 de ani. Cel mai mare număr al născuților-vii în mediul urban se înregistrează la mamele cu vârste cuprinse între 25-34 ani (7.709 copii născuți-vii sau 63,5% din totalul de născuți-vii în orașe), iar în cel rural – între 20-29 ani (10.383 copii sau 55,9% din totalul de născuți-vii la sate).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.