Acasă Social BNRM se arată îngrijorată de parcarea care se construiește în preajmă

BNRM se arată îngrijorată de parcarea care se construiește în preajmă

0

Reprezentanții Bibliotecii Naționale (BNRM) au lansat un apel de sensibilizare față de autorități referitor la construcția unei parcări, care se desfășoară în apropiere de clădirea bibliotecii. Potrivit BNRM, clădirea bibliotecii este una de patrimoniu și este grav avariată după cutremurile din anii 80-90 ai secolului trecut.

Potrivit angajaților BNRM, pe 25 august, în timpul unui eveniment, blocul doi al Bibliotecii Naționale era zdrucinat mai ceva ca pe timp de cutremur.

„Aceasta durează de câteva zile bune. Sub ferestrele colecției de carte veche și rară a Bibliotecii Naționale se construielte o PARCARE! Parteneriat Primărie-Universitatea Tehnică. De menționat, că cladirea este una de partimoniu, are peste 120 de ani și a fost grav avariată după cutremurile din anii 80-90 ai secolului trecut.
După ce a fost dată în gestiunea Bibliotecii Naționale timp de 13 ani a stat în paragină (din lipsă de finanțare pentru reparații). Comisia guvernamentală de atunci, care a verificat reparația cosmetică, înainte de a fi transferate colecțiile în blocul 2, a interzis amplasarea rafturilor pe podele și a permis amplasarea acestora doar pe perimetrul pereților.
Vă închipuiți în ce stare este clădirea?! Cine a putut autoriza construcția unei parcări în preajma unei clădiri de patrimoniu în asemenea stare și sub ferestrele colecției de carte veche și rară”, se menționează în apel.

Amintește că în centrul municipiului Chișinău a fost dat start lucrărilor de construcție a unei parcări multietajate cu patru nivele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.