Acasă Politic Blocul Împreună lansează o inițiativă privind aderarea Moldovei la UE

Blocul Împreună lansează o inițiativă privind aderarea Moldovei la UE

0

Blocul Politic „Împreună”, format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB, lansează o invitație extinsă pentru partidele de pe dreapta, care au stipulat în programul și statutul lor sintagma de „parcurs proeuropean”, să semneze un Pact similar celui de la Snagov -„Pactul pentru Europa”.

În acest sens, Blocul „Împreună” se adresează, prin intermediul unei scrisori publice, către reprezentanții partidelor politice, reprezentanții societății civile, personalitățile din lumea academică, dar și către reprezentanții mediului cultural și științific, cu îndemnul să își asume parcursul european drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova.

„Blocul „Împreună” consideră că, în acest context geopolitic complicat, este nevoie de o acțiune strategică, care să unească societatea în jurul unui scop determinat, iar semnarea acestui document este vitală pentru viitorul European al R. Moldova”, se arată în declarația Blocului. 

Membrii Bloculiui vin cu un mesaj către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susținând că acest Pact propune asumarea parcursului european de către întreaga societate. De asemenea, în declarația Blocului se menționează că, în pofida diferențelor care există între partide, curente politice și grupuri sociale, este cert că prezentul și viitorul Republicii Moldova țin de Uniunea Europeană.

„Considerăm că Republica Moldova are nevoie de un document strategic, care va uni societatea în jurul unui scop bine determinat și asumat conștient, similar Pactului de la Snagov. Vă propunem sa fiți parte și dumneavoastră din acest proces de consolidare a societății. (…) În acest moment documentul este deschis pentru dezbatere publică, acceptând modificări și completări corespunzătoare. Considerăm că niciun partid, nicio instituție și niciun grup social nu pot impune monopolul lor asupra procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, se mai arată în declarația Blocului Politic „Împreună”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.