Acasă Economic BIRD va oferi un împrumut Republicii Moldova: Unde vor fi folosiți banii

BIRD va oferi un împrumut Republicii Moldova: Unde vor fi folosiți banii

0

Republica Moldova va beneficia se sprijin bugetar din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociației Internaționale pentru Dezvoltare.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi, 8 mai, avizul consultativ pentru inițierea negocierilor unor acorduri de împrumut și de grant pentru realizarea Programului „Operațiune Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”.

Astfel, BIRD va oferi țării noastre un împrumut de 40 de milioane de dolari. Totodată, Republica Moldova va beneficia și de un grant în valoare de 15,5 milioane de dolari.

Potrivit Legislativului, banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, iar programul se axează pe trei piloni: consolidarea rezilienței refugiaților și gospodăriilor; favorizarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii bazate pe sectorul privat; susținerea rezilienței la schimbările climatice.

Maturitatea maximă a împrumutului este de 20 de ani, inclusiv perioada de grație de până la 19,5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.