Acasă Social Bilanț INSP: 853 de vitezomani și 31 șoferi beți, prinși în weekend

Bilanț INSP: 853 de vitezomani și 31 șoferi beți, prinși în weekend

0

Chiar dacă pe traseele din țară se circulă încă în condiții de iarnă, în weekend, peste 800 de șoferi s-au aventurat și s-au deplasat cu viteză excesivă. Cel puțin asta anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), după ce, în perioada 20-21 ianuarie, ofițerii de patrulare au depistat 1.800 de încălcări ale șoferilor.

Astfel, 31 șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, iar alți 853 pentru că au depășit limita de viteză. 

Totodată, 160 de conducători auto au fost documentați pentru că au încălcat regulile de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier.

La fel, inspectorii INSP au intervenit de urgență în 109 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Potrivit INSP, din cauza șoferilor imprudenți, pe teritoriul țării s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 10 persoane traumatizate și 2 decedate.

În acest context, polițiștii de patrulare anunță că au intensificat patrularea pe întreg teritoriul țării, pentru a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate și deplasarea cu viteză excesivă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.